melitta@ahol.com

(+36-1-) 330-7393 ; +36-20/9225292

A túlvilág érintése

Réges - régen...

Gyermekek szférája

Eszter médium látománya 1933 október hó hetedikén.
A gyermekek szféráját látom. Ide hozzák a meghalt gyermekek lelkeit. Milyen sajátságos! Minden egyes gyermek mintha egy fatörzsből kivájt tartóban szunnyadva érkeznék ide. Azután lassan, lassan mozogni kezdenek és egyenként kikelnek ezekből a tartó formákból.
Gyönyörűszép rét, amelyet a pitypang sárga virága és egyéb mezei virágok tarkítanak. Egészen kora tavasz van, olyan húsvét körüli idő. Van itt mindenféle fiatal állat: kis kacsák, kis csibék, kis kutyák, kis macskák, szóval minden, amivel a gyermek szívesen szórakozik. Van mackó, amely kétlábra állva jön a gyermekek felé és beszél. Egyébként a többi állatok is beszélnek. Vannak ólomkatonák, de nagyok és mozognak, van elefánt amely szintén nagyon barátságosan viselkedik a gyermekekkel szemben. Azután vannak kicsiny házak cukorból, szóval minden, ami ezt a szférát valóságos gyermekparadicsommá teszi. Ha én ebben a szférában élnék, bizony sohasem kívánkoznám innen máshova. Nagyon szép tó is van itt és a tavon hatalmas tavirózsa, melynek a levelei és a virágai elbírják a gyermekek testét. Sőt a tó vize is olyan természetű, hogy nem fullad bele, illetőleg nem merül el benne a játszadozó gyermekek teste. Ezek a gyermekek olyan kivájt fatörzsfélében csónakáznak , mint amilyenekben ebbe a világba jutottak és amilyenekből itt kikeltek.
Van itt béka is, mégpedig nagyon tréfás, ha a gyermek meg akarja fogni, nevetve rikkant egyet és elugrik előle. Van azonban oroszlán is meg más vadállatok, amelyek arravalók, hogy a gyermekek megtanuljanak engedelmeskedni, s megszokják azt, hogy amihez nem szabad hozzányúlni, ahhoz ne nyúljanak. Itt a rendet a tündérek tartják fenn. Ezek vigyáznak a gyermekekre, ezek adnak úgyszólván életet ezekbe az állatfantomokba. Ha pedig olyan gyermekek kerülnek ide, akik vásottak, rosszak és rakoncátlanok, azokat ezek a tündérek elvezetik más, nekik megfelelőbb helyre. Arra a megjegyzésre, hogy ezek a gyermekek bizonyára olyanok, akik földi életükben betegségekkel és nyomorúságokkal küszködtek s azért jutnak ide, hogy a szellemük és a lelkük megpihenjen, Eszter így folytatta: Bizonyára olyanok is, de meg olyan súlyos vezeklő szellemek, akik éppen a szellemvilágban sokat gyötrődtek és azért is öltöttek rövid időre testet, hogy ezektől a gyötrelmektől megmeneküljenek, és akiknek azért van ilyen pihenő és boldog létállapotra szükségük, hogy ebben erőiket lassanként visszaszerezzék, illetőleg felfrissítsék. Ezek a gyermekszellemek azonban csak addig maradnak ebben a szférában, ameddig itt minden széppel és jóval úgyszólván betelnek és már mintegy kinőnek ezeknek az élvezéséből, és komolyabb, felnőttebb egyéniségeknek megfelelő állapot után kezdenek vágyakozni. Ilyenkor azután ezek a tündérek elvezetik innen őket.
1933.

Tökölés...

Mindenszentek és halottak napja az elhunytakra való emlékezés ünnepe. A temetők krizantémillatúak, ezernyi gyertyaláng meleg fénye vetül a múltba révedő arcokra, a kegyelet csendje tölti be a sírkerteket. Ugyanakkor a kelták halotti istenének éjszakáját és egy régi ír legendát összekapcsoló, maira formált angolszász változatában töklámpás mókázás töri meg a meghitt, ünnepi temetőbékét.

tovább...
 

Vaslakodalom

Vaslakodalom

Csendes, hétköznapi szolgálat éjjelén, már mindenki elhelyezkedett a pihenőben, amikor nem váratlanul, de mégis kellemetlenül megszólalt a riasztócsengő. Hová, miért hangzottak a szokott kérdések, miközben elhelyezkedtünk az autóban.

tovább...
 

Miután tudjuk

Miután tudjuk, hogy valaki meg fog halni a környezetünkben, próbáljuk meg amennyire csak lehet, széppé tenni számára, azt a bizonyos utolsó mérföldet. Ne magunkat sajnáljuk, ne játsszuk a mártírt, ne mutassuk kifelé a lelki fájdalmunkat, úgysem tudnak azonosulni vele, hiszen az a mi fájdalmunk, a mi dolgunk, de inkább azé aki elmenni fog.

tovább...
 

Gyermekek szférája

Eszter médium látománya 1933 október hó hetedikén: A gyermekek szféráját látom. Ide hozzák a meghalt gyermekek lelkeit. Milyen sajátságos! Minden egyes gyermek mintha egy fatörzsből kivájt tartóban szunnyadva érkeznék ide.

tovább...