melitta@ahol.com

(+36-1-) 330-7393 ; +36-20/9225292

Ezotéria

Tökölés...

Mindenszentek és halottak napja az elhunytakra való emlékezés ünnepe. A temetők krizantémillatúak, ezernyi gyertyaláng meleg fénye vetül a múltba révedő arcokra, a kegyelet csendje tölti be a sírkerteket. Ugyanakkor a kelták halotti istenének éjszakáját és egy régi ír legendát összekapcsoló, maira formált angolszász változatában töklámpás mókázás töri meg a meghitt, ünnepi temetőbékét.

tovább...
 

Amit a babérlevélről tudni kell

 

A babérlevél (albertlevél, illatfa, szagos levél) a legrégebben ismert és a legelterjedtebb fűszernövények közé tartozik. Átható illatú, jellemzően kesernyés ízű.

 


tovább...
 

Álmodj az angyalokkal!

 

 

Az ember életének egyharmad részét alvással tölti. Ezalatt a test pihen, de a lélek annál szabadabban szárnyal. Befogad, vagy éppen töröl információkat. Néha egyértelmű, néha elképesztően abszurd szituációkat épít fel. Az álomban nem vagy egyedül, rendszerint vannak társak, szereplők. Nem ritkán földöntúli lények, angyalok is.

 


tovább...
 

Otthonod védelme

Hogyan zárjuk ki lakásunkból a rossz emberek rossz dolgait?

tovább...
 

Életszámaink

Születésünk pillanatát  számokkal jelöljük,  mint év,hónap,nap,óra,perc Vannak, akik a házasságkötésüket, gyermekük keresztelőjét, lakásuk megvásárlást, az utca házszámát, autójuk rendszámát is gondosan megválogatják, mert a számok gyakran fontos erővel bírnak.

tovább...
 

Nőszirom

Nőszirom (másképpen írisz)

Egy 15 századi német kódex szerint, annak, aki sárga nőszirmot hord magánál, nem történhet semmi baja.

Nassauban szokás volt, hogy a férfiak növény gyökerének egy kis részét, húsvét éjjelén kiásták, majd zsebükben viselték, hogy megvédje őket mindenféle balesettől Sok helyen írisz gyökeret beástak a küszöb alá, hogy megvédje a ház lakóit minden bajtól, és aki átlépi a küszöböt az tiszta szándékkal tegye.

A magyar néphagyomány szerint a nőszirom gyökerének a rágása enyhítette a kisbabák fájdalmait.

tovább...
 

Angyalok

Az „angyalozás"szó divattá vált, Számtalan tanfolyam, angyalos képeslap, fülbevaló, karkötő, medál, gyertya és csak a képzelet szab határt, hogy mi minden van a piacon. Bevallom, jó magam is, ha hosszabb útra indulok, ha késésben vagyok és sürgősen kell leparkolnom, mindig kérem őket.

tovább...
 

Vaslakodalom

Vaslakodalom

Csendes, hétköznapi szolgálat éjjelén, már mindenki elhelyezkedett a pihenőben, amikor nem váratlanul, de mégis kellemetlenül megszólalt a riasztócsengő. Hová, miért hangzottak a szokott kérdések, miközben elhelyezkedtünk az autóban.

tovább...
 

Miután tudjuk

Miután tudjuk, hogy valaki meg fog halni a környezetünkben, próbáljuk meg amennyire csak lehet, széppé tenni számára, azt a bizonyos utolsó mérföldet. Ne magunkat sajnáljuk, ne játsszuk a mártírt, ne mutassuk kifelé a lelki fájdalmunkat, úgysem tudnak azonosulni vele, hiszen az a mi fájdalmunk, a mi dolgunk, de inkább azé aki elmenni fog.

tovább...
 

Gyermekek szférája

Eszter médium látománya 1933 október hó hetedikén: A gyermekek szféráját látom. Ide hozzák a meghalt gyermekek lelkeit. Milyen sajátságos! Minden egyes gyermek mintha egy fatörzsből kivájt tartóban szunnyadva érkeznék ide.

tovább...
 

Miként hat ránk a titokzatos Hold

Először is tisztázzuk a képeken látható holdat, hogy mit jelent?

Ha a Hold korongja nem teljes nem mindenki tudja rögtön megállapítani, hogy valójában  fogyóban van-e a Hold vagy növekvőben?

tovább...
 

Cigánykártya jóslás

Mióta világ a világ, az emberek különböző módszerekkel próbálták kifürkészni a jövőjüket.

A természethez még erősen kötődő emberek az állatok viselkedéséből, vonulásából következtettek a jövendőre (madárjósok), kövek és a tűz üzenetéből, s a természet változásaiból, szélből, felhőkből, vízből kutatták jövőjük kimenetelét.

tovább...