melitta@ahol.com

(+36-1-) 330-7393 ; +36-20/9225292

Lelki apotéka

Nagyhét, avagy elmentek a harangok Rómába...

Vallási gondolatok, és népi hiedelmek a Nagyhéten.

tovább...
 

Kiskarácsony, nagybiznisz

Kiskarácsony, nagybiznisz

Valamikor a karácsony elképzelhetetlen volt ünnephez kapcsolódó szokások nélkül. Mindezekből mára hagyományőrző szándékkal felelevenített kedves emlékek maradtak.

Mi most elevenítsünk fel néhányat.

tovább...
 

A kulcs

Melittával sétáltam.

Finom, páraszerű eső permetezett, rőt napsugár tört ki olykor egybeolvadt felhőtakaró résein át, óaranypalástot terített a lombjuktól fosztott fákra. Lépteink alatt avarszőnyeg surrogott, és mi közben halkan beszélgettünk az évszakok váltására hajazó életútról, a lét felét bezáró őszről. A kezdetről és a végről. Az elmúlásról. És arról, ami a földi túra után megmarad barátok, rokonok emlékeiben, tárgyakban…

Erről eszembe jutott egy történet. Megírtam.

tovább...
 

Ha én nem változtatok, más nem fog helyettem!

Önmagad gyógyulásáért sok mindent tehetsz. Első az ok-okozat megkeresése, mert ha már testi panasz van, ott már a lélek nagyon beteg. A gyógyulást gyorsan akarja mindenki, pedig az is idő, a visszaállítódási folyamat ideje. Nem akarok senkit elkeseríteni, de előfordulhat, ha sokat totojázunk, kifutunk az időnkből, a földi időből és akkor már csak az utolsó mérföldet lehet, kell leghumánusabban végigcsinálni, magunknak, környezetünknek. A betegségtünetek figyelmeztetnek  arra, hogy felfogásunkon, hozzáállásunkon, életmódunkon változtatnunk kell.

tovább...
 

Erővarázslat

Amikor lelkedet elönti a gyengeség a kétség, fordulj a természethez segítségért. Fűben, fában ott az orvosság!

tovább...
 

Váltsd valóra vágyaidat!

Mit tegyél, hogy meghódítsd álmaid férfiját?

tovább...
 

Pár gondolat a szexről...

Miként mondjam el?

tovább...
 

Tavasz, 2014.

Hamarosan itt a tavasz. Mi kell ahhoz, hogy jól kinézz?

tovább...
 

Hálószoba fortélyok

A hálószoba egy szent hely, ami rólad és kedvesedről szól.

tovább...
 

A szépség megítélése egyéni

A szépség megítélése egyéni, ízlésünktől és a kor divathullámaitól függ. Férfiak esetében, többségük a vékony nőkre szavaz, a manöken típusúakra. De ugyanúgy jut bőven a molettebbekből is, a szőkékből, vörösekből,barnákból vagy feketékből, az alacsonyabbakból és magasabbakból.

tovább...
 

Munkahelyi szerelem

Vonatkozhat ez, mindkét nemre.

Lehet ártalmatlan flört,  ritkább esetben komoly családokat is szétromboló veszély.

Miből vehető észre, hogy párodnak a munkahelyén kialakulóban van románca?

tovább...
 

A szerelmes férfi

A szerelem olyan, mint a kábítószer. Először eufóriába esel, és teljesen átadod magad az érzésnek. Aztán másnap többet akarsz. Még nem váltál függővé, de annyira jólesett az  érzés, hogy azt hiszed, ura tudsz maradni a helyzetnek.

tovább...
 

Tavasz a megújulás ideje

Ahogy nyúlnak a nappalok és rövidülnek az éjszakák, egyre jobban igényeljük mi is a megújulást.  Télen jobban ellustul az ember, bemenekül a hideg elöl,  de a tavasz közeledése kíváncsibbá teszi, mozgásra, sétára  készteti.

tovább...
 

Amikor a testünk jelez!

Ha megfeszül a lelkünk valami, valaki miatt annak nyoma lesz a testünkön is.  Régóta cipelt terheknél gyakran előfordulhat hátfájás. Ha fáj a nyakad, tudvalevő a nyak többirányú mozgásra képes. Ha valamit nem tudsz igazán elfogadni, ha túl szűk látókörben szemlélődsz így figyelmeztet!

tovább...
 

Szex és szenvedély

Lassan lemegy a nap, és a szerelmesek ajka forrón összeér. Hát persze, hiszen itt az ideje, vagy nem? Szakemberek a legszerelmesebbnek tartott nemzet tagjait, az olaszokat kérdezték arról, hogy mikor szeretnek szeretkezni.

tovább...
 

Depresszió

Depresszió súlyosságától függ, hogy szakemberrel vagy a nélkül oldjuk meg a helyzetet!

A depresszió nem kedv kérdése. Mindannyiinknak vannak rossz pillanatai. A számunkra kedvezőtlen hatású események után ugyanakkor rövid idő alatt helyrebillen a lelki egyensúlyunk, és hamar visszazökkenünk a kerékvágásba

tovább...