melitta@ahol.com

(+36-1-) 330-7393 ; +36-20/9225292

Váczy András bemutatja: Enegiaerdő

Valóságos gyógyulás a misztikus erdei séta...

Éppen a szlovén-magyar határ mezsgyéjén, Dobronak falu erdejében egy lazítós erdőjárás kikapcsol a világzajból, némileg olyan, mintha megállt volna az időóra mutatója, mindössze hajdan volt történések legendája szövi át az évszázadokat.

Ráadásul az eredi séta végén egészséges érzet fogja el az embert. De nemcsak érzet, hanem valóságos gyógyulás a misztikus erdei séta.Dobronak története messze múltba nyúlik vissza, amikor is a 15. század közepe táján Hunyadi Mátyás a falut a Bánffyaknak adományozta, tőlük örökölték a Nádasdyak, majd a 17. század végétől az Esterházyakhoz került. A szendergő kis község határán túli sűrű erdő miatt Dobronakot évente több ezren keresik fel azért, hogy a tóparton álló titokzatos fák között gyógyírt leljenek testi vagy lelki betegségeikre.


 

Legendák nyomában
A II. Világháború végén egy, az erdőben bujkáló partizán súlyosan megsérült, éjszaka nagy nehezen a kápolnához vonszolta magát. Reggelre kelve sérülései enyhültek, életben maradt, és azt beszélik, az éjszaka gyökeresen megváltoztatta életét. Merthogy gyógyító energia áradt bele, kiváltképpen az egyik legerősebb energiaáramlást a Szent Vid-kápolnánál mérték, azon a helyen, ahol már évszázadokkal korábban is templom állt… A Bakonaki-patakban pedig a helyiek szerint zöld ruhás, zöld hajú vízi tündérek élnek… Szól legenda arról is, hogy a tó helyén egykor szántóföld volt, amit az erdőben élő titokzatos szerzetesek műveltek.Gyógyulás pontról pontra
Dobronakon 50 különleges hatású energiapontot fedeztek föl, közülük 26-ot természetgyógyász energetikusok minősítettek és számozott oszloppal jelezték a kimért, pozitív energiasugárzású Hartmann-pontokat, melyek a Föld mágneses hálójából sugározzák gyógyító energiájukat. A megszámozott gyógyító pontokról azt is feljegyezték, melyik milyen betegséget kezel. Igen széles a pozitív energiák jótékony hatása az epe- és vesebetegségekre, az érszűkületi panaszokra, a reumára, a köszvényre, a légzési megbetegedésekre, a migrénes tünetekre, a szív-, szem- és fülproblémákra, az emésztési zavarokra, a különböző gyulladásokra, az allergiára és a csontritkulásra, mi több, a különféle függőségtől szenvedők tüneteit is enyhíti.Célszerű kiválasztani az ideális energiapontot, odaérve lazítani, kényelmesen a földre ülni, mélyen, erőlködés nélkül lélegezni, semmire sem gondolni, csak élvezni a feltöltődést. Így járja át a pozitív energia a testet. A pontok jótékony hatása félóra teltével érezhető attól függően, hogy ki, melyik energiaponton tartózkodik.
A gyógyító erdei séta után jól esik magát Dobronakot is felfedezni, sétálgatni a dimbes-dombos utcákon, szóba elegyedni a helyiekkel. Nem lehet kihagyni a Bakonaki tavat, környékén radieszteziológusok és természetgyógyászok számos, jótékony földkisugárzású pontot fedeztek fel. Fentről, a Dobronaki hegy tetejéről pedig csodálatos kilátás nyílik a Muravidékre.


Érdemes odamenni!