melitta@ahol.com

(+36-1-) 330-7393 ; +36-20/9225292

Pár gondolat a szexről...

Miként mondjam el?

A szexről nemigen szeretünk beszélni, főleg akkor, ha valami nem egyezik közted és a párod között. Pedig a problémák maguktól nem oldódnak meg!

Hogyan mondjam el? Hogyan lehet a kényes kérdésekről hatékonyan úgy beszélni, hogy a másik érzéseit tiszteletben tartva, mégis tudtára adjuk, valami nem oké?


Bár nem vagyok szexuálpszichológus, de tudom a lényeget: beszélni kell róla addig, amíg nem késő!
Alakítsd úgy a dolgaidat, hogy pl. egy hangulatos borozgatás mellett beszéljetek erről, különben útjaitok nagyon hamar elválnak.

Továbbá...


Ahhoz, hogy évek, vagy évtizedek múlva is izgalmas élményeitek,legyenek a pároddal az ágyban, az is elengedhetetlen, hogy pontosan tudjátok, mire van szüksége a másiknak, mivel okozhattok örömet neki.
A szavak nélküli kommunikációt többen választják – ez nem más, mint a másik kezének finom vezetése érzékeny testtájakra, kimutatva, hogy ez mennyire kellemes. Aztán meg is lehet súgni partnerünknek, mit szeretnénk! Ez egyfajta kommunikációs átvezetés. 

Senki ne próbálkozzon azzal, hogy elkezdi mondogatni, összehasonlítgatni magát az "elődökkkel"! Nagyon nagy beégés lehet belőle!

Ha az első szeretkezés nem volt tökéletes semmi baj. Lehetőleg ne azt mondjuk, hogy nem élveztük vele a szexet, hanem azt, hogy legközelebb szeretnénk még az eddiginél is jobbá tenni az együttléteket. Ettől nem lombozódik le, s törekedni fog arra, hogy gördülékenyebben működjenek a dolgok.

Férfiaknál leggyakoribb a spontaneitás, amikor nem készülnek rá, csak úgy adódik a jó kis helyzet. Ezt nem kell rossznéven venni, ők így vannak "programozva".

Azt viszont utálják, ha egy nő elkezd nyavalyogni, hogy például mennyi kiló van pluszban rajta. A nő akkor is nő, ha gebe, meg akkor is, ha duci. nem ezen múlik a nőiessége.

Az sokkal fontosabb, hogy ne terüljön el mint a Nagyalföld, várva a csodát, hanem hozza ki abból a férfiból a szenvedélyt, s élvezzék mindketten felszabadultan az együttléteket!

Nők gyűlölik, ha a férfi nem figyel rájuk. Azt sem kedvelik, ha az aktus olyan gyors és rövid, mint ahogy a nosztalgia gőzmozdony fújtatva, pöfögve, és spriccelve egy perc alatt átdübörög a Balatonfölvár-i vasútállomáson. Szeretik a kényeztetést, a masszázst a cirógatást, becézgetést.

A szex legnagyobb ellenségei: 
- állandó viták, konfliktusok, a másik fél számonkérése.
- türelmetlen, kioktató instrukciók az együttlét során
- a partnerbe vetett bizalom hiánya
- előző, megélt, s a mostani partnerre vetített szexuális traumák
- súlyos önkép problémák
- lebukástól való félelem
- olyan partnerrel együtt lenni, akit nem igazán akarsz.

Remélem, a fenti, gondolatébresztő sorokkal valamennyire tudtam nektek segíteni....!