melitta@ahol.com

(+36-1-) 330-7393 ; +36-20/9225292

Váczy András bemutatja: A szívszikla

Amikor lelki és testi nyugalmat kívánva elhagyjuk a hétköznapokat morzsává őrlő nagyvárost, és békésen poroszkálunk a Pilisben, nem is sejtjük, hogy rejtélyes energiamezők, piramisok és egy ősi rend titkainak nyomdokain járunk. Jó tudni, az időutazás nemcsak történelmi mélytúra, hanem más és több: energiával feltöltődve, szemlélődő nyugalommal gazdagodva térünk meg az útról.

 

A Pilisszentkereszthez csatlakozó Dobogókőn és környékén működő rendkívüli energiák működnek, és ezek behatolnak az erre-arra lévő kövekbe, és azokban gyógyító rezgéseket keltenek. Ezt ezoterikus mérések is igazolják. Persze, a dobogókői szikla jut eszünkbe, hiszen az ottani abból fura, dobbantós hangok hallatszanak. Ez rendben is van, ám az igazi ok az, hogy itt lehet Földünk energiamezővel körülölelt szívcsakrája. Többek az olyan neves energiaközpontokkal emlegetik együtt, mint a delphoi jósda vagy az angliai Stonehenge.
Mivel bolygónkat keresztül-kasul energiarendszerek (Szent György-vonalak) szövik be, azokban a pontokban keletkeznek csakrák, ahol az energiaáramlatok kereszteződnek. Egyfelől gyógyító, másfelől szakrális helyek. Olyan helyen járunk, ami telis-tele van ilyen csomóponttal, vagyis, bárhová lépünk, éltető és gyógyító energiamező vesz körül.


A „Föld Szívcsakra” középpontjának tartott Rám-hegyi Ferenczy-szikla a pilisi és a visegrádi hegyvidék sajátos együttesének köszönhetően a térképen is különös, elnyújtott szív alakot formál. Özönlenek is ide a gyógyulásra vágyó zarándokok. Persze, hiszen nincs annál nagyobb gyógytöltés, mint megérinteni, átölelni és érezni bolygónk szívének dobbanását…


Nem véletlen, hogy sziklához a kambodzsai, a laoszi és maga a Dalai Láma is idelátogatott, mi több, a Bund-forrás mellett shaolin szerzetesek építettek maguknak falut, mivel hitük szerint is a szívcsakra közelében gyógyul, megújul, feltöltődik az ember.

 

 

 

A források keretezte völgyek ölelésében a található Ferenczy-sziklához vízesések visszhangzó morajától, meredek falakkal határolt szurdokon keresztül, vadregényes ösvényeken jutunk fel. Átadhatjuk magunkat útközben a természet harmóniájának, felfigyelhetünk az évszázados erdő apró zörejeire, és szinte beleolvadva az erdőbe,  megtaláljuk lelkünk békéjét.

 

 

Nosza, induljunk el, a csodás környezet lazító hatása mellett alighanem a Szívszikla energiatöltésével érkezünk haza!