melitta@ahol.com

(+36-1-) 330-7393 ; +36-20/9225292

Miként hat ránk a titokzatos Hold

Először is tisztázzuk a képeken látható holdat, hogy mit jelent?

Ha a Hold korongja nem teljes nem mindenki tudja rögtön megállapítani, hogy valójában  fogyóban van-e a Hold vagy növekvőben?

Az újhold vékony sarlója és a fogyó Holdé csak abban különbözik, hogy domborodásuk két ellenkező irányba mutat. Az északi féltekén az első negyed mindig jobbra mutat a domború oldalával, az utolsó negyed ellenben balra. Hogyan jegyezzük ezt meg, hogyan állapíthatjuk meg hiba nélkül, melyik Hold merre néz? Emlékezőtehetségünk segítségére több szellemes móka futkos. A magyar nyelvben a holdsarlónak a D illetve a C betűhöz való hasonlóságát használhatjuk fel a Duzzad (Dagad) és Csökken szavakkal.

A növő hold jobbról balra dagad

A fogyó hold kiflije

Szerintem mindenki érezte már, hogy bizonyos holdfázisokban mennyivel másként viselkedik, aktívabb, lustább, nyugtalanabb, máskor takarítási, pakolási kényszere van....stb.

Mindig is fontos szerepet játszott a Hold az egyszerű emberek életében. Többségük  a holdállásához társította teendőit.

Újholdkor  a test méregtelenítési képessége a legmagasabb, egy alapos böjttel sokat tehetünk az egészségünkért. Ilyenkor érdemes tervezni, megállapodni, üzletet kötni, minden olyat elkezdeni,  ami a jövőnkkel kapcsolatos. A fogyó hold alkalmas az elengedésekre, rossz párkapcsolat befejezésére, függőségek kezelésének megkezdett időzítésére, gyász feldolgozására, fogyókúrára. Nagyon szennyezett ruhák mosására elődeink a  fogyó holdat alkalmazták. Ilyenkor a mosott ruha szebb, tisztább lesz mint máskor. Teliholdkor igen erős alvászavarral küzd sok ember, nagyobb a feszültség, gyakoribbak a koraszülések, megnő a bűnözés!